Спешна среща да бъде свикана за изработване на общи мерки срещу Covid за хората пристигащи от Китай.

...
Спешна среща да бъде свикана за изработване на общи мерки срещу Covid за хората пристигащи от Китай.
Коментари Харесай

Covid мерки: Еврокомисията призова за общ подход към пристигащите от Китай

Спешна среща да бъде свикана за изработване на общи мерки срещу Covid за хората идващи от Китай. За това призова Еврокомисията. В същото време американското правителство наложи нови ограничения за пътуващите от страната, заради повишаване на броя на инфектираните. От 8 януари ще отпаднат условията за карантина за идващите в Китай от чужбина. Пекин разхлаби строгите си ограничения и позволи пътуването.

Европейската комисия прикани за среща, на която да се обсъдят вероятните ограничения за " съгласуван метод " във връзка с пътуващите от Китай, откакто Пекин разгласи облекчение на рестриктивните мерки за пътешестване.

Въпреки това Брюксел изрази угриженост по отношение на неналичието на бистрота от страна на Китай по отношение на неотдавнашното повишаване на броя на случаите.

Съединени американски щати станаха следващата страна, която наложи наложителни проби за Covid на идващите от Китай. Това стана, след като Пекин разгласи, че ще отвори границите си идващия месец. 

Опасенията са подбудени от " неналичието на транспарантни данни ", идващи от Пекин, обявиха американски чиновници.

В рамките на европейския блок Италия съобщи, че ще стартира да тества всички идващи от Китай и прикани прилежащите членове на Европейски Съюз да създадат същото.

По-строги ограничения и условие на негативен коронавирус тест към този момент вкараха и Япония, Малайзия, Тайван и Индия при идване на пасажерите от Китай на фона на опасенията за нови разновидности. Малайзия вкара спомагателни ограничения за следене и наблюдаване на пътуващите. След съвсем тригодишни ограничавания Китай ще разреши на хората да пътуват по-лесно от 8 януари. В същото време страната е изправена пред внезапно нарастване на случаите на коронавирус, което води до нерешителност измежду някои страни. Въпреки това Пекин съобщи, че разпоредбите би трябвало да бъдат въведени на " научна " основа.

В интернационалната общественост нараства загрижеността по отношение на продължаващите талази на COVID-19 в Китай и неналичието на транспарантни данни, в това число данни за геномната поредност на вирусите, които се оповестяват от Пекин, обявиха формалните лица. Някои лечебни заведения и погребални домове в Китай са претъпкани, тъй като вирусът се популяризира значително безотговорно в страната с население от 1,4 милиарда души.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР